De meeste mensen denken dat je als je veganist bent je absoluut niet meer lekker kan snoepen. Want ja, je mag geen boter en geen ei.. Wat voor een lekkere dingen kan je dan nog bakken? Nou echt heel erg veel, zoals deze vegan snack choco kokosballetjes. Geloof me. Ik deel nu met jullie het recept van één van mijn favoriete snacckies. En daarentegen zijn ze nog gezond ook!! De vegan snack choco kokosballetjes,

Waar haal ik mijn lekkere recepten toch vandaan?

Ik heb een aantal lievelingsboeken waarin zoveel verschillende recepten staan. Het fijnst aan deze boeken vind ik dat je ze gewoon even door moet bladeren, je kiest iets, je gaat naar de winkel en tenslotte kook je het. Heerlijk! Lekker simpel. Ook echt iets voor mij!

Hieronder een lijstje met mijn lievelingskookboeken. Klik er gerust even op om te bekijken wat welk boek allemaal inhoud. Echt jammieeeeeee!

Dit zijn de meest simpele vegan recepten, echt een must have!
Dit is echt een topper voor als je vegan eet!Easy vegan: lekker,makkelijk en voor elk moment
Ben je veganist en houd je van bakken, dan is dit zeker een aanrader!
Dit is mijn lievelings! Funky Vegan Bakboek
Voor alle gezonde smoothies en snacks die ik graag maak!
Deze gebruik ik vaak voor mijn ontbijt smoothies! Lekker en gezond! Snacks, sappen & smoothies
Choco kokos balletjes

Vegan choco kokosballetjes

Bereidingstijd; 10 minuten + 30 minuten in vriezer of koelkast

Wat heb je nodig voor deze vegan snack choco kokos balletjes

 • 75 gram gemengde noten
 • 100 gram dadels – zonder pit
 • 1 eetlepel cacao
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 25 grap pure chocola (minimaal 75% cacao)
 • kokosrasp

Zo maak je het

 1. Doe de dadels in een bak met kokend water en week deze 5 minuten
 2. Doe de geweekte dadels in de keukenmachine en maal deze tot een puree
 3. Meng nu hier de noten, kokosolie, cacao en chocolade door en maal een tot er een grof mengsel ontstaat
 4. Maak hier nu 10 tot 15 kleine balletjes van en rol deze door de kokosrasp
 5. Nu kan je de kokos chocoballetjes even in de vriezer of koelkast zetten zodat ze opstijven.
 6. Tenslotte, Serveren maar!!!

Deze gezonde vegan snack choco kokos balletjes zijn perfect voor als je snel wilt afvallen en toch af en toe een kleine snack wilt nemen. Dat deze balletjes vegan zijn is alleen maar een heel groot voordeel!

Mocht je nou nog meer lekkere recepten willen lezen, klik dan hier!