Groen afvallen

Groen afvallen

tips over snel afvallen en een gezond lijf
Uitgelichte afbeelding

Snel afvallen door keto dieet

Als je wilt beginnen met een keto dieet moet je van te voren jezelf echt goed inlezen. Het is namelijk best wel een omslag in jouw eetpatroon en aan het begin zal je het hier best moeilijk mee hebben. Maar.. wil je snel afvallen door keto? Dan zit je bij een keto dieet aan het goede adres. Het keto dieet is echt de allersnelste manier om gelijk kilo’s kwijt te raken.

Wat is het keto dieet?

Het keto dieet is een dieet waarbij je koolhydraat-arm eet, lees; minder dan 50g koolhydraten per dag, en waarbij je geen toegevoegde suikers eet. Waarom het dan keto heet? Doordat je je normale ‘brandstof’ niet meer binnenkrijgt gaat je lichaam over in ketose. Dit betekend dat je dus meteen je vet gaat verbranden. Om het proces heel kort uit te leggen. Je krijgt je natuurlijk brandstof, koolhydraten, niet meer binnen. Dit betekend geen glucose voor jouw hersenen die ze wel hard nodig hebben! Hierdoor gaat je lichaam vetzuren afbreken, zo komen jouw hersenen wel aan hun brandstof en zit jij meteen in jouw vetverbranding. Daarnaast kan je door een keto dieet je eetlust reguleren, verbetert het je fysieke en mentale prestaties en kan kan je je weerstand verhogen. Klinkt top toch? Tuurlijk zitten hier ook wat nadelen aan. Maar geen zorgen die zal ik je allemaal vertellen.

Avocado's die mediteren,

Hoe kan ik afvallen door een keto dieet?

Wanneer je een keto dieet gaat volgen gaat het afvallen eigenlijk vanzelf. Je zult hier aan het begin het meest van merken, dan vliegen de kilo’s er letterlijk vanaf. Het effect van een keto dieet is meestal binnen twee weken al te zien en dat maakt ook dat je het makkelijker vol kan houden. Want, aan het begin kan een keto dieet er wel voor zorgen dat je wat moeier bent en je je wat loom voelt. Dit komt omdat je lichaam zich moet aanpassen.

Wat je dan allemaal wel mag eten?

 • Veel dierlijke vetten zoals biefstuk, worstjes, salami, karbonade, rookworst, kipfilet, ei, hamburgers of een frikandel!
 • Volle kwark of yoghurt
 • Producten op basis van mayonaise zoals eiersalade
 • Olijfolie en roomboter
 • Gerechten met slagroom, mascarpone of crème freche .
 • Gerechten met kaas, brie en spekblokjes
 • Avocado

En wat mag ik niet eten?

 • Fruit
 • Zoete groenten als; pompoen, zoete aardappels, wortels, kidney bonen, linzen, spruitjes, sojabonen, witte bonen, knolselderij, artisjok, rode biet, mais, doperwten en sugar snaps
 • Wraps
 • Rijst
 • Pasta
 • Brood
 • Koekjes
 • Snoep

Hoe ik het heb gedaan?

Aan het begin was het even omschakelen en moest ik er echt wel even aan wennen. Maar met de juiste boodschappenlijstjes en gerechten kom je toch al wel een heel eind. Wat mij ook heel goed hielp is een soort routine, ik at bijvoorbeeld als ontbijt en lunch vaak het zelfde. Werkt perfect!

ONTBIJT – OMELET

Ik ontbeet elke morgen met een omelet. Hier kan je nog redelijk makkelijk in variëren en ze zijn heerlijk vullend! Ik deed vaak spinazie, courgette en zalm op mijn omelet. Maar dat is net wat je zelf lekker vindt!

LUNCH – RIJSTWAFELS MET AVOCADO, EI EN KIPFILET

Ook hier kan je natuurlijk goed in variëren. Zo kan je ook in plaats van gerookte kipfilet zalm of chorizo eten. Wat ook erg lekker is als lunch is Griekse yoghurt met wat walnoten, niet te veel want je mag natuurlijk maar maximaal 50g koolhydraten per dag.

SNACK – RIJSTWAFEL MET PINDAKAAS OF HANDJE ONGEZOUTEN NOTEN

Het beste dieet is het dieet waarbij je nog lekker een snackie mag tussendoor! Heeeeerlijk, vooral nu. Wat ik het liefst nam als snack is een rijstwafel met pindakaas. Met de 100% pindakaas is dit ook nog extra lekker en wat gezonder. Ook nam ik vaak een handje ongezouten noten , ook erg lekker!

DINER – VLEES, KIP OF VIS MET GROENTE

Mijn lievelingsgerecht is twee hamburgers met broccoli. Om het nog net even wat lekkerder te maken doe ik daar een half plakje cheddar op. Dan lekker wat mayo erbij en klaar!! Een ander favorietje is toch wel de zalm uit de oven met kwark en bieslook. Doe de zalm, de kwark en de bieslook in aluminiumfolie en vouw het dicht. 25 minuten in de oven en hoppakee, heerlijke maaltijd! Je moet er natuurlijk nog wel wat groente bij maken :).

Voor de beste keto dieet recepten klik je hier!