Vandaag heb ik echt een heerlijk ontbijtje gemaakt. Namelijk deze gezonde carrotcake pannekoekjes. Toen ik het recept zag dacht ik heh? Pannenkoekjes op basis van kwark? Kan dat wel? Nou echt mega lekker! Je proeft ook eigenlijk helemaal niet dat het op basis van kwark is. Ik hou namelijk niet zo van kwark haha. Dus mocht jij een keto dieet volgen of snel willen afvallen, dit is een perfect ontbijt- of lunchgerecht met weinig calorieën.Waar haal ik mijn lekkere recepten toch vandaan?

Ik heb een aantal lievelingsboeken waarin zoveel verschillende recepten staan. Het fijnst aan deze boeken vind ik dat je ze gewoon even door moet bladeren, je kiest iets, je gaat naar de winkel en tenslotte kook je het. Heerlijk! Lekker simpel. Ook echt iets voor mij!

Hieronder een lijstje met mijn lievelingskookboeken. Klik er gerust even op om te bekijken wat welk boek allemaal inhoud. Echt jammieeeeeee!

Dit zijn de meest simpele vegan recepten, echt een must have!
Dit is echt een topper voor als je vegan eet!Easy vegan: lekker,makkelijk en voor elk moment
Ben je veganist en houd je van bakken, dan is dit zeker een aanrader!
Dit is mijn lievelings! Funky Vegan Bakboek
Voor alle gezonde smoothies en snacks die ik graag maak!
Deze gebruik ik vaak voor mijn ontbijt smoothies! Lekker en gezond! Snacks, sappen & smoothies
Carrotcake pannenkoekjes

Gezonde carrotcake pannenkoekjes

Bereidingstijd; 15 minuten

Aantal; 6 stuks (kleintjes)

Wat heb je nodig voor deze carrotcake pannenkoekjes

Beslag
 • 150 garm kwark
 • 2 eieren
 • 60 gram bloem – ik heb tarwebloem gebruikt
 • 30 gram peen julienne – dat zijn die zakjes geraspte wortel
 • 1 tl bakpoeder
 • Halve tl kaneel
 • Speculaas- en koekkruiden – naar smaak
Topping – hierdoor worden de pannenkoekjes wel ongezonder
 • 100 gram roomkaas
 • 75 gram poedersuiker
 • Walnoten

Zo maak je het

 1. Klop met een mixer de kwark en de eieren tot een glad mengsel.
 2. Voeg nu het bloem, de bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden toe en mix weer tot een mooi beslag.
 3. Als laatst voeg je de peen julienne toe en mix deze nog op een lage stand door het beslag.
 4. Doe nu wat boter of olie in de pan en voeg het beslag toe. Ik bak er drie per keer. Beide kanten kan je ongeveer 2 a 3 minuten lichtbruin laten kleuren.
 5. Maak ondertussen de topping. Mix de roomkaas glad en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Klop tot een egaal mengsel. Voeg eventueel wat melk toe als je de topping wat dunner wilt hebben.
 6. Schep de drie pannenkoekjes op je bord en garneer met de topping, kaneel en walnoten! Eetsmakelijk!

Deze gezonde carrotcake pannenkoekjes zijn perfect voor als je snel wilt afvallen en toch af en toe een lekker ontbijtje of lunchgerecht wilt. Maaar.. eet dan niet teveel topping he! Dat maakt het wel echt wat ongezonder. Ik eet de pannenkoekjes zonder de topping, ook hartstikke lekker!

Mocht je nou nog meer lekkere recepten willen lezen, klik dan hier!