Helemaal hip is het, bakken uit de airfryer. En weet je wat? Het is nog lekker ook. Ik zal jullie hier mijn recept delen van dit overweldigend lekkere bananenbrood uit de airfryer. Dit recept kan je zo gezond of ongezond maken als je wilt. Het is maar net waar je zin in hebt.

Is dit bananenbrood gezond?

Gezond eten en afvallen gaan niet alleen maar over groente fruit en geen koolhydraten. Nee je mag ook echt af en toe wel eens wat lekkers eten en dat lekkers hoeft niet eens ongezond te zijn! Dit bananenbrood uit de airfryer kan je namelijk heel gezond maken of juist iets minder. De ongezouten roomboter zou je prima kunnen vervangen. De roomboter kan je vervangen voor 30 gram appelmoes, 50 gram kokosolie of je doet de helft ongezouten roomboter en dan een lepel kwark. Van de bruine basterdsuiker kan je ook gewoon de helft gebruiken, dit kan je dan compenseren met wat meer kokos en banaan! Zo proef je bijna geen verschil.

Ingrediënten

Bananenbrood

Bananenbrood uit de airfryer

Bereidingstijd; 25 minuten + 45 minuten in de airfryer 160 graden

Bakvorm; 15 cm

  • 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 rijpe bananen
  • 125 gram bloem – ik gebruik graag tarwebloem maar deze kan je vervangen door alle soorten bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 60 gram zachte ongezouten roomboter
  • 55 gram bruine suiker – je kan ook 30 gram gebruiken of zelfs nog minder.
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 losgeklopt ei
  • snufje zout
  • speculaaskruiden
  • kaneel
  • 1/4 reep pure chocola
  • 1 sinaasappel
  • walnoten
  • pecannoten

Zo maak je dit banenbrood

  1. Meng het bloem, de bakpoeder en het zout in een kommetje met een vork.
  2. Meng met een mixer in een grote kom de zachte ongezouten roomboter met de bruine basterdsuiker tot een mengsel.
  3. Prak de bananen met een vork en de zonnebloemolie tot een mengsel, voeg het losgeklopte ei toe.
  4. Doe het banaan-ei mengsel in de grote kom bij de boter en de suiker en klop met de mixer tot een egaal mengsel. Voeg nu ook de geraspte kokos, speculaaskruiden en kaneel toe.
  5. Voeg beetje bij beetje de bloemmix toe en klopt tot een stevig mengsel.
  6. Meng hier nu de walnoten en pecannoten doorheen, je kan zoveel doen als je wilt.
  7. Giet het beslag in een kom en garneer de bovenkant met nog wat noten en de pure chocola.
  8. Zet hem nu 45 minuten op 160 graden in de airfryer.
  9. Controleer na 45 minuten met een sateprikker of het beslag niet meer heel nat is in het midden. Een beetje is goed want dan blijf het bananenbrood lekker smeuig aan de binnenkant. Maar het beslag mag niet meer heel nat zijn.
  10. Laat even afkoelen en garneer als laatst met wat sinaasappelschilrasp en kokos.